maandag 1 juli 2013

de 2e helft van juni in een notendop

dit blog is een vervolg op http://yerell.blogspot.nl/2013/06/de-eerste-helft-van-juni-in-een-notendop.html

het mooie weer  al was het maar voor paar dagen deed ons goed

tot overmaat van ramp .. trok ik op een maandagmorgen met mijn slaperige kop de deur in t slot waardoor ik niet meer naar binnen kon.. de oplossing was er gelukkig vrij snel .. prachtig weer .. manlief draaide maar een halve dag dus het viel allemaal mee.. de strijk van 1,5 week kon ik buiten wegwerken en zo zon en nuttig zijn combineren

lekker buiten leven we deden het toch al wel maar met iets luchtigere kleding / maatje kleiner aan ... ben in kleine 4 mnd ruim 7 kg kwijt.. nu proberen door te zetten , ook een kleurtje krijgend voel je je nog beter..

maar wat me ook zo goed blijft doen is omringd worden door zoveel lieverds.. voor me verjaardag druppelde het bezoek door en dat zorgde voor fijne gezellige momenten die we vaak wel buiten door konden brengen
heerlijk in 1 van de hoekjes binnen onze tuin
even niet aan de zijkant van het huis waar een hommelnest bleek te zitten in de spouwmuur maar na advies van een kenner dichten we het gat en zochten de hommels en andere plek..

het zonnetje we hadden het gewoon nodig na het koudere voorjaar .. het zorgde er ook voor dat we lekkerder in ons vel zaten ..
maar al die regen die op 2 warme dagen volgde had ik ook wel genoeg gezien in april/mei en de temperatuur voelde nu ook weer als in die maanden
weerkenners zeggen dat we nog een heel warme zomer kunnen gaan krijgen .. laat het maar allemaal gebeuren want op veel heb je invloed maar op het weer dus niet xx

maar  ondanks de "stress"die we toch blijven ervaren nu Joey steeds vaker gewoon niet zijn bed uitkomt , hebben we ook momentjes voor ons zelf gezocht want we moeten ook volhouden..
reden een middag naar ons zo geliefde Wijk aan Zee genoten er van het weer ,de warmte .. de heerlijke, mooie  omgeving en aten er een heerlijk hapje .. zo'n moment waarna we het thuis ook weer beter aan konden !
velen zeggen je moet toch verandering brengen in de situatie.. ja maar vertel maar hoe .. .. Joey belde op een ma. middag zelf de politie met HELP mij maar er gebeurde weinig ..hulpverleners haken allemaal af .. omdat Joey volwassen is moet hij niets .. we hadden een plek gevonden waarvan wij denken dat lijkt geschikt daar kunnen ze mss. onze knul verder helpen willen ze weer een pot geld die we niet hebben door dat ons pgb echt nihil is na het laatste beroep..
omringd door een mantelzorgmakelaar en de verplk. en psychiater van GGZ het mocht allemaal niet baten CIZ geeft alleen beg. klasse 1 af .. vinden dat Joey verders goed functioneert .. hij ging tenslotte naar regulier onderwijs dan wel met amb. beg.maar  behaalde nivo 2 diploma MBO heeft wat contacten met leeftijdgenoten en zijn thuishaven is veilig..
helaas ben ik het met hun conclusie niet eens maar weer vechten heeft volgens deskundigen geen zin het zijn de nieuwste regels uit Den Haag waar autisten met een gewoon iq meest de dupe van zullen zijn , dat kreeg ik ook te horen van politici die ik mocht spreken.. er moet nu eenmaal bezuinigd worden..
mijn knul zo te zien worstelen het vreet ook heel veel aan mij daarom zijn de momentjes even voor mezelf en Alex zorgen zo belangrijk, Joey ging een weekje logeren bij familie een time out geregeld door de politie maar de oplossing is dat ons inziens echt niet..
de huisartse gaat nog kijken wat ze kan doen.. we hadden met haar en fijn gesprek en dat gaf voor ons ook al een goed gevoel.. ons begrepen voelen xx

laat je Joey dan nu links leggen zekers niet.. met vaderdag hebben we gebbq-ed en als hij er maar even voor open staat geniet ik van de open/ contactmomenten die er ontstaan samen lunchen of met zijn 3-en eten samen naar Yerèll*s plekje we maken er dankbare momenten van !

hij had ook een sollicitatiegesprek geregeld bij een sign bedrijf en meteen al gezegd geld hoef ik niet zo veel zoek vooral een werkplek waar ik meer ervaring op mag doen en daar achter aan  ik neem graag mijn moeder mee .. de beste man reageerde positief ... ging ik van alles na pluizen hier op internet hoe dat zit met evt. subsidie regeling voor werkgever .. belde naar het werkplein van onze gemeente zeggen ze me daar dat een ervaringsplek gezien word als vrijwilligerswerk en dat dit niet mag bij een commercieel bedrijf .. werd zo boos laat mijn kind de goede kant zien wil niet alle dagen thuis hangen werkt de burocratische regelgeving hem tegen ..

dit soort dingen kosten me zoveel negatieve energie, maar zijn voor Joey ook steeds weer een domper.. hij ontwikkelt volgens ons alleen maar een groter wordende faalangst en een negatiever zelfbeeld omdat hij alleen nog maar een zwarte kant van de bladzij ziet..

de zorg rondom Alex gezondheid vreet ook aan mij.. http://yerell.blogspot.nl/2013/06/uitslag-alex.html 2 juli gaan we naar orthopedisch pijnteam wie weet wat ze daar voor hem kunnen

kregen we ook flink de schrik op een eigenlijk heel ontspannen moment waren gezellig bij schoonmama op de koffie geweest en reden via de provinciale weg terug ri. huis .. een vrij drukke 4 baans weg wel.. steekt er plots een hond over .. hij kwam het bos uit rennen.. tuurlijk precies onder onze auto maar mss ook wel zijn redding want een lager op de weg liggende wagen had hem volgeraakt .. wij nu alleen zijn poten .. veel auto's om ons heen stopten ook en de baasjes melden zich vrij snel daarna .. het was nog nooit gebeurd.. tja dat kan maar het overkwam ons nu wel..snel naar de dierenarts was ons advies want 2 pootjes bloeden .. de auto had geen schade en een belletje met die mensen de volgende dag deed ons horen dat de hond heup uit de kom had en gescheurd voetbed.. wonder boven wonder lijkt het beestje er dus ook goed vanaf gekomen.. gelukkig want het hield me een nacht echt flink bezig.. al konden we er echt niets aan doen..

was er stress rondom de toekomst van mijn baan.. door de situatie rondom Yerèll* had ik alle officiele nascholing niet gevolgd.. en op welk nivo sta ik nu.. ze zoeken het landelijk uit en ik ga in dit najaar de schoolbanken weer in om naar hedendaagse normen weer geschoold en gecertificeert te zijn .. ik dacht met mijn 12 uurtjes contract ben ik makkelijk 'af te voeren"maar ze lijken toch wel blij met me te zijn .. had zelf al uitgezocht wat schooling kostte en het zelf willen betalen maar het lijkt allemaal met en sisser af te lopen xx

maar soms kom je juist op een moeilijk moment online weer van die mooie nummers muziek tegen .. via een  vriendin kwam ik bij dit nummer van Sting http://www.youtube.com/watch?v=1PLmyPUp7VI en meteen een prachtige uitvoering.. luisteren naar dit nummer zorgt weer voor een ontspannen moment... al is de tekst echt heel rakend het geeft een glimlach rond mijn mond want ik kijk uit naar de dag dat ik weer samen mag zijn met mijn boy* want daar ben ik zekers van ..
dit sooort momentjes zorgen voor ultiem geluk

eigenlijk doe/probeer ik het al jaren genieten van wat ik vind het kleinste geluk.. dat is echt waardoor ik het vol kan en mag houden !
maak graag een wandeling of fiets een tochtje dichtbij huis het zijn mijn batterijopladers .. zo had ik voor mijn verjaardag allerlei kadobonnen gekregen en heb ik een ochtendje geshopt en mezelf verwend..ik  heb soms even een moment voor mezelf nodig om er ook voor mijn mannen te kunnen zijn ! samen met Alex maken we s'avonds ook nog wel eens een wandeling.. zo dichtbij huis mag het prachtig zijn
maar ik mocht ook paar keer met een din iets gezelligs doen.. zijn we met vrienden een hapje wezen eten ..zijn we bij gewezen"aangetrouwde" familie van Alex geweest .. mensen die hij zekers 12 jaar niet had gesproken en ik kon via mijn werk.. zijn we  samen een dinnetje gaan helpen bij klusjes in haar tuin .. hadden we een feest van Sherpa in studio 21 omdat we er nu vrijwilliger zijn ..

er komen genoeg leuke lieve gezellige dingen op mijn pad tussen alle zorg momenten door waardoor ik dus volhoud !
zo hebben we ook een vraag gekregen om onze expertise rondom epilepsie in te gaan zetten .. niet meteen ja gezegd maar t klinkt wel erg lief en aantrekkelijk .. voelen ons best vereerd dat ze bij ons uitkwamen ..we denken er in een rustig tempo verder over na..

leer steeds meer voor mezelf te kiezen .. zeg soms nu dus ook nee .. zo werd ik gebeld door iemand met een opmerking waarop ik dacht .. nu even niet heb haar verteld dat ik een afspraak had en dat ze de volgende dag terug kon bellen ...niet dat ik dan geen ander wil helpen maar op mijn tijd en in mijn tempo .. zeg ook steeds makkelijker mag ik er over na denken .. bel later wel terug.. het geeft mij een bepaalde rust en doet me goed xx

ook zijn we weer stapje verder met onze klus van 2013 .. het opknappen van ons huisje.. behang is binnen en afgelopen weekend zijn we gfestart.. Dirk komt nog extra handje helpen dus t komt allemal goed xx.. en met een stoffeerder zijn we in gesprek , hebben hier thuis allerlei stalen gehad en onze keuzes gemaakt ,eind van het jaar lijken we in ons paleisje te wonen helemaal naar ons zin opgeknapt en voorzien van aantal nieuwe meubels.. behangen doen we nog zelf maar voor de verdere opknapbeurtjes komen de proffessionals in beeld.. zo is de ergo therapeute ook weer in beeld voor de juiste zitmeubels passend bij onze lijven die niet echt standaard zijn.. we schaffen liever nu iets goeds aan dat we over paar jaar weer moeten.. wss. dus al senioren stoel voor ons maar die zijn tegenwoordig ook modern qua vormgeving ))

tot slot
ik las dit gedicht .. je kan het op vele manieren lezen en interpreteren.. je kan de zon als kracht / vlam nemen maar ook zoals ik mijn geloof.. hoe je het ook leest het is volgens mij gewoon een mooi gedicht !!

Diep in mij brandt de vlam
Die mij telkens vreugde geeft
Die mij elke keer laat voelen
Dat ik blij ben dat ik leef


Ik mag dansen en genieten
Ik zing mijn eigen melodie
Ik verwonder en bewonder
In complete harmonie
 

                                                             Kracht en inzet en passie smeulen
                                                             Geven gloed en zekerheid
                                                             Dat ik nooit totaal zal doven
                                                             Door de pijnen van de tijd


 
                                                           Voor verdriet kan ik niet vluchten
                                                           Ik word door tranen aangeraakt
                                                           Maar door mijn innerlijke vonk
                                                           Wordt er een níeuw vuur aangemaakt


 

Diep in mij brandt de vlam
Die me leidt en intens verwarmt
Waardoor ik het aardse leven
Bejubel en met vertrouwen omarm

 

Karin

 

 

 

1 opmerking: